Nicole's voetverzorging Ambulante Pedicure Ambulante Pedicure

Specialistische technieken

Nagelregulatie

Onyclip

Onyclip

Veertje

Veertje

BS Spange

BS Spange

Als u last heeft van een ingroeiende of rondgroeiende nagel, kan het plaatsen van een nagelbeugel op de nagel een oplossing bieden. De verhoogde druk in de nagelwal vermindert, de nagel groeit langzaam weer recht en de pijnklachten verdwijnen. De nagelbeugel groeit met de nagel mee en na verloop van tijd kan de beugel worden verwijderd. Als de correctie nog niet voldoende is kan er een nieuwe beugel geplaatst worden. Er zijn verschillende soorten beugels:

Per persoon wordt er gekeken welke beugel het beste toegepast kan worden.


Nagelreparatie

Onyclip

Nagelcorrectie of reparatie is een techniek waarbij de beschadigde teennagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. De kunstnagel wordt vervaardigd van LCN-gel. De kunstnagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel. Een nagelreparatie met LCN-gel wordt gedaan als u last heeft van mycose(schimmel) nagels. De gel heeft namelijk een schimmelwerende werking. Wel dient u 2x daags te blijven druppelen met een mycosemiddel om de LCN-gel te activeren. Ook een stootnagel, een ingroeiende nagel of een vervormde nagel kan met deze techniek behandeld worden. Reparatie van missende nagelhoeken kan gedaan worden met acryl.


Antidruk techniek

Onyclip

Pijnlijke plekken op of onder de voet en/of tenen kunnen drukvrij worden gelegd door middel van vilttherapie. Dat kan bijvoorbeeld zijn een kloof, een likdoorn of een wrat. Op deze manier worden pijnlijke plekken ontlast en krijgen ze rust om te herstellen. Het vilt is een tijdelijke oplossing en kan tot maximaal 4 dagen blijven zitten. Het vilt wordt zodanig aangebracht dat men geen last meer heeft van de pijnlijke plek en weer prettig kan lopen. De vilttherapie wordt ter bescherming toegepast, ter voorkoming van (pijn)klachten, en ter voorkoming dat een klacht of afwijking erger wordt.


Orthese

Onyclip
Onyclip

Een siliconenorthese is een teenstukje dat op maat wordt gemaakt en is bedoeld om pijnlocaties drukvrij te leggen. Nieuwe eeltvorming wordt voorkomen en complicaties kunnen verholpen worden. Het doel van een orthese kan verschillend zijn, bijvoorbeeld ter bescherming van de tenen tegen de druk van een schoen, pijnlijke plekken drukvrij leggen (bijvoorbeeld likdoorns) of om te voorkomen dat een afwijking steeds erger wordt. Een orthese biedt een oplossing voor:

  • Een likdoorn op of tussen de tenen
  • Hamer, klauw en ruitertenen
  • Hallux valgus

Blauwdruk

Onyclip

Door het maken van een blauwdruk van uw voeten kan ik uw voettype bepalen en kan ik de eventuele standsafwijkingen en de afwikkeling en drukpunten van uw voeten bepalen. Afhankelijk van welk voettype u heeft kan ik u een schoenadvies geven. Indien nodig kan ik u doorverwijzen naar een podoloog of podotherapeut.

Diabetische voetverzorging

Als diabetespatiënt kunt u onder andere minder gevoel in uw voeten ervaren. U kunt Pijn en warmte minder goed voelen waardoor wondjes ontstaan die snel kunnen infecteren en moeilijk genezen. Ook kan de stand van uw voeten veranderen zonder dat u dat merkt. De kans op druk- en eeltplekken neemt daardoor toe en kunnen eveneens wonden veroorzaken die slecht genezen.

Reumatische voetverzorging

De voeten van reumapatiënten zijn vaak kwetsbaar en gevoelig voor gewrichtsontstekingen, veranderingen in de voet en/of teenstand, slijmbeursontstekingen en slijtage in de gewrichten. Door een afwijkende stand van de voet en/of tenen, het dunner worden van het vetkussen onder de bal van de voet en niet goed passende schoenen kan ongewenste eelt- en likdoornvorming ontstaan. Ook kan de reumapatiënt te maken krijgen met nagelafwijkingen zoals: brokkelige nagels, eeltvorming onder de nagels, schuurpapiernagels en verkleuringen van de nagels.

Als u diabetes of reuma heeft is het belangrijk dat u regelmatig uw voeten laat behandelen en controleren door een gekwalificeerde pedicure. Naast de voetbehandeling geef ik u ook advies over de verzorging van uw voeten en over het juiste schoeisel. Ook heb ik een signalerende functie en kan ik u doorverwijzen naar uw huisarts of podotherapeut.